CMS-DÖNÜŞÜM İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ NE İŞE YARAR?
İşletmelerin ve özellikle kurumsal şirketlerin web sitelerini yönetebilmeleri için CMS sistemlerinin önemi büyüktür. Peki, içerik yönetim sistemi ne işe yarar?
- En basit şekilde belirtilecek olursa, sistemi kullanan herkesin içerik girebilmesine veya yetkileri dahilinde içerikleri düzenlemesine yardımcı olur. Kişi zorlanmadan ekleme işlemlerini gerçekleştirebilir.
- Anahtar kelime yönetimini de etkin bir şekilde sağlayabildiğiniz için, ulaşmayı hedeflediğiniz kişilere daha rahat bir şekilde ulaşabilir ve paylaşım sağlayabilirsiniz.
- Projeleriniz hızlı bir şekilde ilerleyebildiğiniz için daha kısa sürede tamamlanacaktır.
- Site üzerindeki çeşitli bakımların yapılması da bu sistemler tarafından otomatik olarak gerçekleştirilir. İçerik yönetim sistemlerinin güncellemeye açık yapıları buna imkân tanır.
- Kolay yönetilebilir ve yapısı yapılan değişikliklerle bozulmayan web siteleri, müşterilerinizle olan ilişkileri de güçlendirecektir.
- Güvenliğiniz de ön plandadır ve çökme gibi durumlara karşı engellemeler bulunur.
- Raporlarınızın kolayca yazılması da bu sistemler ile mümkündür.
- Kilit noktanın kullanıcı olması, sizin için en önemli avantajlardandır. Bu özellik, kullanıcıların detayları rahatlıkla kontrol edebilmesini sağlar.
- İçerikleri kategorize edebilmeniz veya içeriklere yönelik planlar ve takvimler oluşturabilmeniz sağlanır. Böylece sitenin daha düzenli bir işleyişi olacaktır.
CMS-DÖNÜŞÜM İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?
İçerik yönetim sistemleri, web sitenize ait içerikleri yönetmenizi sağlayan sistemler olarak açıklanabilir. Content Management System olarak açılımı yapılan CMS, dilimizde İçerik Yönetim Sistemi olarak karşılık bulur. CMS için tek başına bir yazılım veya programdır denilemez, fakat Php, HTML, Javascript ve CSS gibi çeşitli programlama dillerinin bir araya getirilerek ve kodlanarak hazırlanan bir yapı olarak düşünülebilir. Aslında, çoğu site sahibi için hayat kurtarıcı bile denilebilir. CMS-DÖNÜŞÜM geleneksel CMS alt yapısından uzaklaşarak Angular 8 Framework alt yapısı ve .Net Core ve NodeJS yapılarıyla CMS'e modern bir bakış açısı getirmiştir. Daha esnek, bakım maliyetlerinin düşük olduğu ve sürdürülebilirliği yüksek teknolojilerle geliştirme yapılmıştır.
CMS üzerinden içeriklerinizi kontrol edebilir, düzeltmeler gerçekleştirebilir ve hatta değişiklikler yapabileceğiniz gibi içerikleri tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Sistem içerisinde ne yapacağınız tamamen size kalmıştır. İçerikler birçok çeşidi içerirler; video, ses, resim veya yazı olabilirler. Ayrıca, içerik yönetim sistemleri bu alanları çoklu kullanıcı yapısı ile desteklerler. Web siteniz üzerinde yürüttüğünüz çalışmalara birden fazla kişi katılım sağlayabilir ve düzenleme gerçekleştirebilir. Üstelik, sistem üzerinde de çeşitli yetkilendirmeler uygulayabileceğiniz CMS yazılımları bulunmaktadır.
CMS sistemleri, web sitenize yeni sayfalar ekleyebilmenizi sağlar. Çeşitli HTML sayfalarıyla boğuşmak zorunda kalmazsınız. Hazırladığınız sayfayı kısa sürede yayınlayarak, daha hızlı ilerleme kaydedebilirsiniz. İçerik yönetim sistemleri ortaya çıkmadan önce kodlarınızla içerikleriniz aynı yerde yer aldığı için, her bir işlem için saatlerce uğraşmanız gerekiyor ve panelsiz bir sistem içerisinde kendinizi kaybetmeniz işten bile değildi. Özellikle, kurumsal bir şirket için CMS sistemlerinde dahi içerik girmek bir hayli zorken, CMS sisteminin olmadığı bir web sitesinde işlem yapmak, imkansıza yakın sonuçlar doğuracaktır. Bu sebepten, eski sistemlerde en ufak işlemler için dahi bir web geliştiricisine ihtiyaç da artıyordu. CMS sistemlerinin kurulumunun düzgün bir şekilde yapılması ve site yapısının oturmasının ardından, kodlama bilgisine sahip olmayan kişilerin içerik girmeleri de mümkün olmaktadır.
İçerik yönetim sistemlerinin de kendi içerisinde çeşitlendirildiğini biliyor muydunuz? CMS sistemleri, sektörel veya firmaların ihtiyaçlarına göre şekillenerek çeşitlenmektedir. Bunlar; ECMS, WCMS, DMS, MCMS, CCMS, MCMS’dir. ECMS şirketlerin kullandıkları CMS sistemleri, WCMS basit arayüzlere sahip sistemler, DMS daha çok resim arşivleri için kullanılan dosya içerik yönetim sistemi elektronik dokümanlarını içerir, MCMS mobil telefonlar veya akıllı telefonlar için geliştirilmiş sistemler, CCMS bileşen içeriklerini yönetmek içinken son olarak MCMS ise film, müzik, resim gibi çeşitli medya içeriklerinin yönetilmesini sağlayan sistemlerdir. CMS-DÖNÜŞÜM tüm bu ihtiyaçları tek bir çözüm de bir araya getirerek birden fazla uygulama ihtiyacınızı ortadan kaldırmaktadır. CMS-DÖNÜŞÜM hem web, telefon ve tablet ortamında tam destek vermektedir.
Genel Özellikler :
- Çoklu Domain Yönetimi
- Güvenliğiniz de ön plandadır ve çökme gibi durumlara karşı engellemeler bulunur.
- Çoklu Tema Desteği
- Slug Yönetimi
- Kurumsal Kimliğe Uygun Tasarım Oluşturma
- Çoklu Dil Desteği
- Kullanıcı Dostu Yönetim Paneli
- Kolay İçerik Üretimi
- Gelişmiş SEO Yönetimi
- Gelişmiş Arama Motoru
- Dinamik Sayfa Tasarımı
- Dinamik Post Oluşumu
- Dinamik Form Yönetimi ( Başvuru, İletişim, Katılımcı, Staj vb. )
- Anket Yönetimi
- Etkinlik Takvimi
- Haber, Duyuru, Etkinlik Yönetimi
- Video, Resim Galeri Yönetimi
- Dosya Yöneticisi
- Detaylı Kullanıcı Yetkilendirme
- Kullanıcı Profili Oluşturma
- Sosyal Medya Entegrasyonu
- Kişiselleştirilmiş Alan Yönetimi
- Mesaj Yönetimi
- Konferans, Seminer Katılımcı Yönetimi
- Kişiselleştirilmiş Sayfa Yönetimi ( Bölüm, Fakülte, Dekanlık, Rektörlük vb. )
Entegrasyonlar :
- Kütüphane Bilgi Sistemi
- YÖKSİS ( Yüksek Öğretim Kurumları Bilgi Sistemi )
- EBYS ( Elektronik Belge Yönetim Sistemi )
- OBS ( Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi )
- SAML, LDAP, Active Directory SSO ( Single SignOn)
- Akıllı Kimlik
- E-Devlet
- UYAP
- PDKS ( Personel Devam Takip Sistemi )
- E-Ticaret